Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιβάλλον

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ POLYBAG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του μπλε κάδου! Ο μπλε κάδος μας βοηθά να ανακυκλώσουμε τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες μας και να βοηθήσουμε στην προστασία του πλανήτη! Όλοι εμείς, που αγαπάμε το περιβάλλον μας, ξέρουμε ότι με την ανακύκλωση συσκευασιών μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο! Γι' αυτό και βρίσκουμε τα σημεία που υπάρχει ο μπλε κάδος για να ρίξουμε εκεί τις συσκευασίες μας. Τις συσκευασίες που είναι άχρηστες πια, αλλά μπορούν, μετά από ειδική επεξεργασία, να χρησιμοποιηθούν ξανά.

Το Σύστημα των μπλε κάδων οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Η ΕΕΑΑ συνεργάζεται με τους δήμους, δίνοντάς τους μπλε κάδους και ειδικά φορτηγά, ώστε να μαζεύουν όλες τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Με τη βοήθεια της ΕΕΑΑ, σήμερα μπορούν να ανακυκλώνουν 9 εκατομμύρια Έλληνες.
Βοηθήστε και εσείς την ανακύκλωση, βάζοντας στους μπλε κάδους όσες περισσότερες συσκευασίες μπορείτε. Βοηθήστε να σώσουμε μαζί τον πλανήτη!

Με τον όρο «Ανακύκλωση» περιγράφουμε ένα σύνολο μέτρων, δράσεων και τεχνικών διαδικασιών που ακολουθούνται αλυσιδωτά, έτσι ώστε, ήδη χρησιμοποιημένα υλικά όπως το γυαλί, το πλαστικό, το χαρτί, το αλουμίνιο και ο λευκοσίδηρος να ξαναγίνουν νέα προϊόντα.

Σε μία εποχή που οι φυσικοί πόροι μειώνονται, το κλίμα αλλάζει και η κατάσταση του πλανήτη κρίνεται κρίσιμη, η περιβαλλοντική μας εκπαίδευση και δράση μετατρέπεται σε βασική αξία.

Με τη βοήθεια της οικογένειας, των φίλων αλλά, κυρίως τη δική μας, η Ανακύκλωση Συσκευασιών είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να επηρεάσουμε θετικά τον κόσμο που ζούμε.


ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ

Στον μπλε κάδο μπορείς να ανακυκλώσεις όλες τις συσκευασίες από πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουµίνιο ή λευκοσίδηρο! Πιο συγκεκριμένα:

Πλαστικές συσκευασίες: από νερό, αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά, γιαούρτι, βούτυρο, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, είδη καθαρισμού, φίλμ περιτυλίγματος, σακούλες κ.ά.

Γυάλινες συσκευασίες: από αλκοολούχα ποτά, νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, κρασί, βαζάκια τροφίμων κ.ά.

Χάρτινες συσκευασίες: από γάλα, χυμούς δημητριακά, μπισκότα, πίτσα, απορρυπαντικά, χαρτοκιβώτια συσκευών (πχ. τηλεοράσεις, ψυγεία) κ.ά.

Αλουμινένιες και λευκοσιδηρές συσκευασίες: από μπύρες και αναψυκτικά, κονσέρβες από λάδι, καφέ, γάλα εβαπορέ, τόνο, τοματοπολτό, ζωοτροφές κ.ά.


ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙ -ΔΕΝ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ

Στον μπλε κάδο ΔΕΝ έχουν θέση τα κοινά σκουπίδια π.χ. υπολείμματα τροφών, οικοδομικά υλικά, κλαδιά δέντρων, τζάμια, υφάσματα, αντικείμενα από ξύλο, δέρμα, κ.λπ.
Επιπλέον, δεν μπαίνουν όλα τα υλικά στον μπλε κάδο π.χ. μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές. Για αυτά, υπάρχουν άλλα σημεία συλλογής και ανακύκλωσης.
Αναζητήστε τα.


ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΩΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ

Είναι πολύ πολύ εύκολο να ανακυκλώνεις τις συσκευασίες σου στον μπλε κάδο.Ακολουθείς µόνο 5 απλά βήµατα!
BHMA 1
Κάθε μέρα, ξεχωρίζεις τις ανακυκλώσιµες συσκευασίες από τα υπόλοιπα σκουπίδια.
BHMA 2
Φροντίζεις να αδειάζεις καλά τις συσκευασίες που θα πάνε για ανακύκλωση από το περιεχόµενό τους.
BHMA3
Διπλώνεις όλα τα χαρτοκιβώτια
ΒΗΜΑ 4
Ρίχνεις τις συσκευασίες στον µπλε κάδο χύµα, όχι σε δεµένες σακούλες. Ακόμα και εάν τα μεταφέρεις σε σακούλα άδειασε το περιεχόμενο στον μπλε κάδο και άφησε και τη σακούλα μέσα στον κάδο (αρκεί η σακούλα να είναι χάρτινη ή πλαστική).
ΒΗΜΑ 5
Kαι μην ξεχνάς ποτέ το σημαντικότερο! Στους μπλε κάδους δεν πετάμε ποτέ σκουπίδια !


ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ TI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ

Μετά τον μπλε κάδο, οι συσκευασίες μας ακολουθούν μία διαδικασία μέχρι να φτάσουν να γίνουν νέα προϊόντα!

- Οι δήμοι με τα φορτηγά ανακύκλωσης που τους έχει δώσει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, μαζεύουν το περιεχόμενο του μπλε κάδου και το πηγαίνουν στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.
- Εκεί οι συσκευασίες ξεχωρίζονται ανά είδος, και απομακρύνονται όλα εκείνα τα υλικά που δεν θα έπρεπε να είναι στον μπλε κάδο.
- Μετά οι πλαστικές, χάρτινες, αλουμινένιες συσκευασίες συμπιέζονται και γίνονται δέματα που λέγονται «μπάλες».
- Οι γυάλινες και οι συσκευασίες από λευκοσίδηρο μπαίνουν σε ειδικά κουτιά.
- Τα υλικά αυτά αποθηκεύονται για να μεταφερθούν στα ειδικά εργοστάσια και να γίνουν νέα προϊόντα!


ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ

Με την ανακύκλωση συσκευασιών βοηθάς την πόλη σου να παράγει λιγότερα σκουπίδια, να έχει λιγότερη ρύπανση, αλλά και εξοικονομείς ενέργεια, φυσικούς πόρους και πρώτες ύλες, όπως το πετρέλαιο και τα μεταλλεύματα!

Επίσης, η ανακύκλωση με τους μπλε κάδους, τα ειδικά φορτηγά και τα κέντρα διαλογής δίνουν εργασία σε πολλούς εργαζόμενους. Πάνω από όλα όμως με την ανακύκλωση συσκευασιών προστατεύεις το περιβάλλον και καλυτερεύεις την ποιότητα της ζωής μας.